Hallan reittimatka luonnon ystäville

Suomen luonto on todella kaunis ja siitä voi nauttia kaikkina vuoden aikoina. Talvella voit hiihtää erilaisissa talvimaisemissa, keväällä on aika ihastella luonnon puhkeamista kukkaan, kesällä on mitä parhainta käyttää loma retkeillen luonnon helmassa ja syksyllä on usein näyttävän tyylikäs ja värikäs ruska-aika. Kun haluat kokea kauneimmat luonnon maisemat, on vaeltamaan lähteminen yksi parhaista keinoista siihen. Suomessa on todella monia kansallispuistoja, vaellusreittejä ja muutenkin näyttävää metsäaluetta, jonne voit lähteä vapaasti liikkumaan ja kokea paljon kaikenlaista luonnon nähtävyyksiä. Luontopolut ja -reitit ovat mitä parhain keino tutustua näihin kauniisiin maisemiin. Monet turistit jotka pääsevät tutustumaan Suomen ainutlaatuiseen luontoon, ihastelevat sen moninaisuutta ja vihreyttä. Hallan reittimatka on yksi mahdollisuus tutustua Suomen kauniin luonnon maisemiin. Mitä kaikkea löytyykään tämän reitin varrelta ja miksi kannattaa valita juuri Hallan reittimatka?

123

Kierros Hallan maisemissa

Mitä voit odottaa, kun lähdet retkelle Hallan maisemiin? Hallan reittimatka tarjoaa hyvin monipuolisen katannan Suomen luontoa. Näissä maisemissa voit nähdä kynttiläkuusia, jotka ovat korkealla alueella kapeita sekä sellaisia koivuja, jotka muistuttavat tunturikoivuja. Hallan metsässä löydät usein runsaasti mustikkaa ja metsälauhan näkeminenkään ei ole mikään mahdottomuus. Syksyllä taas on mahdollista nähdä laaja suppilovahverosato. Metsän siimeksessä viihtyvät monet värikkäät ja äänekkäät linnut, esimerkiksi sinipyrstö, pikkusieppo ja jopa harvinaisemman pohjantikan voit siellä nähdä. Hallan rinteillä näet solisevia ja raikkaita puroja. Niiden varressa on runsaasti lehtoa, joka on usein hyvin rehevää ja siellä voit nähdä kasvavan kotkansiipeä ja erittäin paljon saniaisia. Reittimatka saa uuden näyttävän käänteen, kun saavut Vorlokin kalliorotkon kohdalle näet vaikuttavan kalliohalkeaman, pystysuorine seinämineen, joka on noin 500 metriä pitkä ja syvyyttä on parhaimmillaan 15 metriä. Kallion seinämistä löytyy kvartsia juonteiden muodossa.

Millaisia reittivaihtoehtoja on Hallan maisemissa ja sen lähistöllä? 

Millaisia reittivaihtoehtoja on Hallan maisemissa ja sen lähistöllä? Reittimatka Hallan maisemiin käy kätevimmin, kun lähdet liikkeelle Hiihtokeskus Ukkohallan pihalta. Rengasreittejä on kaksi sekä lisäksi joitakin sivureittejä. Lisäksi on lukuisia muitakin hiihtoreittejä, joille pääset lähtemään Hiihtokeskus Ukkohallan luota.

 57 kilometriä

Köngäskierros on noin 57 kilometriä pitkä reitti, jonka varrella näet monia näyttäviä vesiputouksia. Reitin varrelta löydät myös kodan ja laavun sekä useita muitakin tulentekopaikkoja. Virallisia päähiihtoreittejä on kolme erilaista.

14 kilometriä

Lähes 14 kilometriä pitkä hiihtoreitti Tuomiovaaran kierros kulkee kauniissa metsämaisemissa ja osittain joen vieressä.

4 kilometriä

Vähemmän rajuna vaihtoehtona on Ukon kierros, jonka kokonaispituus on noin 4 kilometriä.

Step 1
Step 2
t3
t4

Hallan Akan vaellus

Yhtenä erikoisuutena Hallan alueella liikkumiseen on mahdollisuus lähteä vaeltamaan syyskuussa naisten omaa vaelluskierrosta. Reittimatka tällä vaelluksella kulkee Ukkohallan maastossa. Tällä opastetulla reitillä on luvassa yhdessäoloa ja jopa henkeä salpaavan kauniita maisemia, unohtamatta niitä kaikkia hyviä eväitä mitä taukopaikoilla voi nauttia. Kun ajankohta on syksy, maiseman täyttää todella kaunis ruska, joka pitää varmasti mielen levollisena reittiä matkatessa ja jonka kokeminen antaa varmasti uutta energiaa tuleville päiville. Vaelluksen kruunaa retken jälkeen tarjottavat keittolounas sekä sauna. Illalla on mahdollista osallistua vielä iltajuhliin, joissa kuullaan varmasti vaeltajien makuun sopivaa musiikkia. On myös muita mahdollisuuksia kokea luonnon parhaita puolia Hallan rikkaassa maastossa, kuten lintujen tarkkailu, marjastus ja sienestys, pyöräily, moottorikelkkailu, metsästys, kalastus ja myös lumikenkäily. Kun lähdet kierrokselle Hallan maisemiin, voit aivan varmasti kokea mieltä rauhoittavan tunnelman luonnon helmassa, onpa kyseessä sitten talvi tai kesä.

r1