h1

Hallan reitti tarjoaa luontoelämyksiä läpi vuoden vuoden

Luonnon ystävä kaipaa luontoon, olipa vuodenaika tai säätila sitten mikä tahansa. Kesällä luontoon kaipaava voi kokea luonnon parhaat puolet kulkiessa metsän siimeksessä viitoitettuja luontoreittejä pitkin. Vaeltamaan lähteminen kannattaakin tehdä keväällä, kesällä tai syksyllä, sillä talviaikaan vaeltamaan lähteminen vaatii erityisen paljon vaivaa vaeltajalta, olipa hän sitten kokenut tai vasta aloittelija. Talvella onkin suositeltavampaa vaihtaa kulkuvälineiksi sukset, sillä hiihtäen voit ihailla samoja lumisia reittejä, joita lumettomana aikana kulkisit kävellen. Hiihtoreittejä pitkin hiihtäminen luonnon keskellä antaa mielenrauhan ja on virkistävää. Paras reitti Euroopassa on helposti löydettävissä tietysti Suomen kauniin luonnon keskeltä. Suomen luonnossa riittää moninaisuutta, jota saa hakemalla hakea maailman suurkaupunkien keskeltä. Jos sinulla on kuitenkin mielessä jokin muu reitti Euroopassa, on parasta etsiä tietoja Euroopan muista luontokohteista, joista löytyy lähes loputtomasti tietoa luontoelämyksiä kaipaavalle.

Minkälaisia elämyksiä luonnosta voit löytää?

Miksi ihminen kaipaa luontoon ja haluaa lähteä luontoretkille aina kuin se vain on mahdollista? Onko luonnossa jotain erityisen houkuttelevaa, minkä vuoksi luonnonystävät haluavat jättää kodin lämmön ja suunnata tuntemattomalle reiteille keskelle ei mitään? Halu päästä luonnon helmaan saattaa juontua ihmisen seikkailunhalusta: siitä, että tarvitsee vaihtelua elämään ja haluaa kokea elämyksiä, joita ei muuten joka päivä ole mahdollista kokea. Jos etsii parhaita reittejä vaellusretkellesi, on parasta tutustua ensin vaihtoehtoihin, joista voidaan valita itselleen mieluinen reitti Euroopassa. Kun lähdet vaeltamaan Hallan reitille, koet varmasti yhden erikoisemmista luontokokemuksistasi, onhan tämä reitti melko poikkeuksellinen. Tätä uittoväylää pitkin kuljetettiin tukkeja aina Mäntyharjulta Verlaan asti. Hallan reitti on myös siitä poikkeuksellinen reitti Euroopassa, että sitä kulkiessasi voit nauttia monenlaisista luontoelämyksistä kaikkina eri vuodenaikoina. Tämä hyvin vireä elämysmatkailualue on monen luonnossa liikkujan yksi rakkaimmista lempikohteista.

Miksi juuri tämä reitti Euroopassa on saanut niin monet haltioitumaan matkailusta luonnon helmassa?

Tämä reitti oli aikoinaan uittoväylä Halla-yhtiön käytössä ja siksi onkin hyvin mielenkiintoinen. Kun suunnittelet luontoretkeä, todennäköisesti kaipaat luontoreitiltä jotain poikkeuksellista ja mieleenpainuvaa. Hallan reitillä on mahdollista nauttia eri vuoden aikoina kalastuksesta, melonnasta ja erämaahiihdosta. Reitin varrella on myös mahdollista majoittua kodikkaasti, saada tietoa alueen kiehtovasta historiasta, nauttia maittavasta ruuasta ja ihastella tunteikasta taidetta. Hallan alueella Paljakan ja Ukkohallan retkeilyreitit ovat monipuolisia ja tarjoavat ihanteelliset puitteet patikoinnille ja muullekin ulkoilulle. Mahdollisuuksia luonnosta nauttimiseen on lyhyemmillä luontokierroksilla ja hyvinkin pitkillä vaelluksilla. Kun haluat lähteä mahdollisimman pitkälle vaellukselle, suositeltavinta on valita UKK-reitti, joka on legendaarinen jo nimensäkin puolesta. Ukkohallan rikkaassa ympäristössä on esimerkiksi luonnonvarainen ja näyttävän suuri vesiputous nimeltään Komulanköngäs, sekä majoja Pyssylammella.

Onko luonnossa vaeltaminen unohtumaton elämys?


Luonnon tarjoamien maisemien katselu ja kokeminen antavat aina hyvin piristävän ja voimia palauttavan kokemuksen. Jos asut kaupungissa ja et pääse kovin usein arjen keskellä luonnon helmaan, on hyvä pohtia mahdollisia syitä siihen. Onko työsi niin rajoittavaa, ettet pääse pois useinkaan kaupungista? Viekö harrastuksesi kaupungissa niin paljon aikaa, ettet ehdi lähteä nauttimaan luonnosta? Miksi olet päättänyt haalia niin paljon tekemistä ympärillesi, ettei sinulle riitä aikaa luonnon antimille? Jos voit mitenkään muuttaa aikatauluasi päästäksesi nauttimaan luonnosta useimmin, kannattaa se tehdä, sillä luonnolla on paljon tarjottavaa sinulle. Jos sinusta tuntuu hyvältä tehdä sellainen muutos, kannattaa selvittää mikä reitti Euroopassa sopisi sinun tarpeisiisi parhaiten.
Jos päätät lähteä vaeltamaan Hallan reitille, mitä unohtumattomia elämyksiä voit sen varrella kokea? Ovatko Kainuun maisemat todella kauniimpia kuin jokin reitti Euroopassa voisi olla? Hienoimpia maisemia Hallan reitin varrella ovat vaaramaisema, jota riittää silmänkantamattomiin, sekä avosuot ja ikikuusikot. Hallan alueeseen tutustuminen käy myös melko pitkän Köngäskierroksen vaeltamisen merkeissä. Matkailijat ovatkin löytäneet Hallan kierroksen tarjoamat kauniit näkymät ja rauhoittavan tunnelman. Melko uutta reittiä on mainostettu matkailumessuilla aiemmin ja tulokset ovat nyt nähtävissä. Reitein varrelta löytyy parikymmentä yrittäjien tarjoamaa palvelua. Näihin kuuluu monenlaisia matkailupalveluita, erikoisuuksina viinitila ja jopa villisikafarmi. Hallan reitti on myös erinomainen melontarei